Viimeisin hintapäivitys 1-3-2020. Ole hyvä ja rekisteröidy saadaksesi hintatiedot (saatavilla kirjautumisen jälkeen)

Olemme avoimia liiketoiminnalle. Toimitus voi viedä muutaman päivän pidempään.
Emme hyväksy pitempään dollaria maksutapana!

Direct order

Timanttien osto

Johtava timanttitukkukauppa joka toimittaa sekä pienille jalokivikauppiaille että suurille liikeyrityksille

 • Vuonna 1980 perustettu Diberget on vakiinnuttanut asemansa lukuisien kultaseppien ja jalokivikauppiaiden luotettuna timanttitoimittajana.
 • Harjoitamme yksinomaan yritystenvälistä kauppaa, emmekä myy timantteja yksityishenkilöille.
 • Dibergetiltä voit ostaa sekä irtotimantteja (ilman laatuluokitusta) että luokiteltuja timantteja (GIA, HRD, IGI, EGL).
 • Ainutlaatuista: Tarjoamme luokiteltuja timantteja 0,08 ct:stä alkaen! Tutustu online-tietokantaamme

Luokittelemattomat timantit ovat saatavana briljantti- ja princess-hionnalla. Muut hiontamuodot eivät kuulu valikoimaamme.

Luokittelemattomien timanttien hinnasto Luokiteltujen timanttien hinnasto

Luokiteltujen timanttien osto yritystenvälisesti

Timanttien laatuluokitus tapahtuu kansainvälisesti sovittujen normien mukaisesti. Näissä normeissa määritetään tarkasti, mitkä vaatimukset laboratorion pitää täyttää ennen kuin se voi antaa virallisen tutkimusraportin. Diberget tekee yhteistyötä seuraavien laboratorioiden kanssa:

GIA-luokitus

GIA-hinnastoGIA on maailman tunnetuin timantteja ja jalokiviä tarkastava laboratorio. Vuonna 1931 perustettu GIA on laajentanut timanttitietouttamme merkittävästi.

HRD-luokitus

HRD-hinnastoHRD perustettiin vuonna 1976 Antwerpenissa. Se on luotettava kumppani timanttien laatuluokituksessa. Objektiivisen työskentelytavan johdosta tulokset ovat erittäin luotettavia.

IGI-luokitus

IGI-hinnastoIGI on maailman suurin riippumaton jalokivilaboratorio. Laatuluokituksen lisäksi se kouluttaa uusia tarkastajia.

Luokittamattomien timanttien osto

Katso tästä luokittamattomien timanttiemme hinnat
Luokitetut ja luokittamattomat timantit eivät mitenkään eroa toisistaan laadullisesti. Laatuluokitus ei tee timantista kauniimpaa tai "parempaa". Luokittamattomien timanttien karaattia, puhtautta tai väriä ei ole arvioitu laboratorissa. Sen takia timantin laadusta ei ole täyttä varmuutta. Toisaalta luokittamattoman timantin hinta on myös paljon alhaisempi kuin luokitetun timantin. Se johtuu siitä, että hintaan ei sisälly arviointikustannuksia.

Luokittamattomien timanttien hinnat
Luokittamattomat timantit ovat saatavana briljantti- ja princess-hiontana. Hiomalla timantti tietyllä tavalla siihen saadaan aivan erityistä välkehdintää ja loistoa. Briljantti ja princess ovat kaksi erilaista hiontamuotoa.

The brilliant cut enhances the light-reflective properties of a diamond. A brilliant has a circular table (smooth top surface) and at least 32 facets on the crown. The lower half (the pavilion) comprises at least 24 facets and the culet (small area at the bottom). A brilliant has to be cut in such a way that the triangular and quadrangular facets reflect the light that enters through the table. This creates double refraction, which is unique in each gemstone.

 
 

Princess on erittäin suosittu hiontamuoto. Yleensä neliömuotoiset timantit eivät välkehdi yhtä paljoa kuin pyöreä briljantti. Princess-hionta on kuitenkin suunniteltu siten, että nelikulmaisesta muodosta saadaan mahdollisimman paljon loistetta. Princess-timantissa on 76 viistettä, jotka heijastavat valoa ainutlaatuisella tavalla. Princess-hiontamuodossa yhdistyy suuri valonheijastuskyky tunnusomaiseen neli- tai suorakulmaiseen muotoon.

Luokiteltujen timanttien osto

Katso tästä luokiteltujen timanttiemme hinnat

Jos ostat luokitellun timantin, tietyt hinnoitteluun vaikuttavat tekijät on arvioitu tunnustetussa jalokivilaboratoriossa. Laatuluokitus antaa varmuuden timantin laadusta. Laatuluokitus ei kuitenkaan ilmoita timantin rahallista arvoa. Se on yksinomaan timantin laatuanalyysi eikä siinä esitetä arvioita timantin rahallisesta arvosta.

Laatuluokituksen aikana timanttia tutkitaan perusteellisesti erityislaitteilla. Tutkimusraportissa ilmoitetaan timantista seuraavat ominaisuudet:

 • Hiontamuoto
 • Mitat
 • Paino
 • Väri
 • Puhtaus
 • Hiontalaatu

Laatuluokituksen ansiosta voit ostaa timantit hyvin informoituna ja verrata tarjottua tuotetta ja sen hintaa helposti.

Luokiteltujen timanttien hinnat

Timanttien hinnoitteluun vaikuttavat tekijät

Raakatimanttien käsittelemisen tarkoituksena on saada timantti taittamaan valoa, jolloin se alkaa välkehtiä aivan erityisellä tavalla. Käsitellyt timantit arvioidaan neljän tekijän perusteella niiden hinnan määräämiseksi. Nämä neljä tekijää tunnetaan nimellä 4C:

Cut (hionta)

Timantin hionta liittyy kiven sisäisiin mittasuhteisiin ja hiontatapaan. Kaikilla hiontamuodoilla on oma erityinen tapa taittaa valoa, joten ne myös loistavat eri tavoilla. Erilaisia hiontamuotoja on tavattoman paljon, mutta suosituimpia ovat briljantti ja princess.

Carat (karaatti)

Karaatti on jalokiven painon mittayksikkö. Yksi karaatti on 0,2 grammaa, ja se jaetaan edelleen 100 osaan. 0,6 grammaa painava timantti on siten 3 karaattia.

Clarity (puhtaus)

Jokaisen timantin puhtaus on ainutlaatuinen, ja sitä voidaan verrata ihmisen sormenjälkeen. Tähän tekijään voivat vaikuttaa ulkoiset epäpuhtaudet, jotka johtuvat hiontaprosessista tai kulumisesta, sekä sisäiset epäpuhtaudet, kuten pilkut tai lohkeilut. Timantin puhtautta ilmaistaan seuraavasti:

 • LC - IF: ei epäpuhtauksia
 • VVS (VVS1/VVS2): erittäin pieniä epäpuhtauksia, jotka voidaan havaita vain erityislaitteilla
 • VS (VS1/VS2): erittäin pieniä epäpuhtauksia, jotka voidaan havaita luupilla
 • SI: pieniä epäpuhtauksia, jotka on helppo havaita luupilla
 • P: epäpuhtauksia, jotka voidaan havaita paljain silmin ja jotka vaikuttavat timantin loisteeseen

Colour (väri)

Timantin värillä on suuri vaikutus hintaan. Yleensä ottaen timantti on sitä arvokkaampi, mitä vähemmän siinä on väriä. Väri ilmaistaan asteikolla D - Z, jossa D on kaikkein paras väri. Timantteja, joiden arvosana on D - H, pidetään värittöminä.

Suhteellisen yleiset väriviat, kuten keltaisuus, alentavat timantin arvoa. IDC (International Diamond Council) käyttää seuraavaa värikaaviota:

Haluatko nähdä kaikki tiedot timanteistamme?
Luo siinä tapauksessa itsellesi tili ja kirjaudu sisään!

Kirjaudu sisäänRekisteröidy